ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Председник скупштине
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Иван Радовић

Ivan Radovic 2016.1 copy


Датум рођења: 18.01.1971. године у Краљеву. Живи у Липови, у Врњачкој Бањи.
Образовање: Завршио је Средњу машинску школу у Трстенику и Трговачку школу у Крагујевцу.  Звање Менаџера стекао на Пословном и правном факултету, Универзитета "Унион-Никола Тесла" у Београду.
Радна и политичка активност: Од 1991. до 2016. године радио је у ХТП „Фонтана“ Врњачка Бања. Пет пута је биран за одборника у Скупштини општине Врњачка Бања. До доласка на место председника Скупштине општине Врњачка Бања, обављао је функцију заменика председника Скупштине. Потпредседник је ОО СНС Врњачка Бања
Познавање језика: Енглески.
Ожењен је супругом Снежаном. Отац је две девојчице: Ање и Катарине.

Адреса: Општина Врњачка Бања, Ул. Крушевачка 17, 36210 Врњачка Бања
Тел: (++ 38136) 612-626 Факс: (++ 38136) 611-307
Ел. пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Скупштина општине има председника Скупштине општине.Председник Скупштине општине организује рад Скупштине општине, сазива и председава њеним седницама, остварује сарадњу са Председником општине и Општинским већем, јавним предузећима и установама чији је оснивач Скупштина општине и Општинском управом Општине Врњачка Бања, стара се о остваривању јавности рада, потписује акта која Скупштина општине доноси, предлаже финансијски план Скупштине и доноси План јавних набавки Скупштине и обавља друге послове утврђене законом, овим Статутом и пословником Скупштине општине. Председник Скупштине одговоран је за рад сталних радних тела.Председник Скупштине општине се бира из реда одборника, на предлог најмање трећине одборника, на време од четири године, тајним гласањем, већином гласова од укупног броја одборника Скупштине општине. Предлог садржи: име и презиме кандидата, биографију, страначку припадност, образложење, име известиоца, потписе одборника и изјаву о прихватању кандидатуре. Одборник може да учествује у предлагању само једног кандидата.За председника Скупштине изабран је одборник који је добио већину гласова од укупног броја одборника. Ако у првом кругу гласања ниједан од предложених кандидата не добије већину, у другом кругу гласаће се за кандидате који су у првом кругу имали највећи број гласова. Ако у другом кругу ниједан од предложених кандидата не добије потребну већину гласова, понавља се поступак кандидовања и избора, на истом заседању Скупштине. Председник Скупштине се изјашњава о свом радноправном статусу, о чему Скупштина доноси посебну одлуку.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.