ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Јавно правобранилаштво
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Радом Општинског правобранилаштва руководи општински правобранилац

За Општинског правобраниоца постављена је Славица Станковић.

Телефон: 036/ 601-244

Факс: 036/611-307

Ел. пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

За заменика Општинског правобраниоца постављена је Владислава Ратковић.

Телефон: 036/ 601-244

Факс: 036/611-307

Ел. пошта: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Јавно правобранилаштво предузима правне радње и користи правна средства пред судовима и другим надлежним органима, ради остваривања имовинских права и интереса града оснивача, његових органа и организација. У остваривању своје функције, Јавно правобранилаштво има положај законског заступника.

За свој рад и рад Јавног правобранилаштва, јавни правобранилац одговара Председнику општине, а заменици одговарају за свој рад Јавном правобраниоцу и Председнику општине.

Средства за рад Јавног правобранилаштва обезбеђују се у буџету општине, а за вршење стручних и других послова у јавном правобранилаштву образована је стручна служба са бројем запослених одговарајуће стручне спреме, у складу са актом о унутрашњој организацији и систематизацији радних места који је донео јавни правобранилац уз сагласност Председника општине.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.