ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Информатор о раду
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

ИНФОРМАТОР
О РАДУ

ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА

О ИНФОРМАТОРУ

Информатор Oпштине Врњачка Бања објављује се у складу са чланом 39. Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја ("Службени гласник РС", број 120/04, 54/07, 104/09 и 36/10) и Упутством за објављивање информатора о раду државног органа ("Службени гласник РС", број 68/10).

Информатор садржи податке који су од значаја за садржину, обим и начин остваривања права заинтересованих лица за приступ информацијама од јавног значаја.

Сврха објављивања Информатора је информисање јавности о документима и информацијама које поседује или којима располаже oпштина Врњачка Бања у оквиру делокруга свога рада.

Информатор се објављује у електронској верзији на интернет презентацији општине Врњачка Бања www.vrnjackabanja.gov.rs.

Преузмите: ИНФОРМАТОР О РАДУ ОРГАНА ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.