ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Буџет
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На основу члана 16[с7] Закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему („Службени гласник РС”, број 99/2016) и члана 24 Одлуке о организацији Општинске управе Општине Врњачка Бања ("Службени гласник РС" бр. 27/16) и Правилника о организацији  и  систематизацији радних места у општинској управи општине Врњачка Бања број 020-274 од 28.12.2016.год. локални орган управе надлежан за финансије – Општинска управа – Одсек за буџет и финансије донео је План поступног увођења родно одговорног буџетирања у поступак припреме буџета Општине Врњачка Бања за 2018.годину, који можете погледати овде.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.