ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Ванредна седница Општинског већа почела је разматрањем и давањем сагласност на прву и другу измену Плана опште туристичке пропаганде за 2015.године Установе „Туристичка организација“, с тим што је ова установа у обавези да изврши измену свог Програма пословања за текућу годину. У наставку, Веће је дало сагласност на другу измену и допуну Одлуке о утврђивању цена комуналних производа и услуга, где је ценовником предвиђено увођење наплате услуга изношења и депоновања смећа на територији Месне заједнице Ново Село, у износу од 200 динара по домаћинству. Ове услуге,  на наведеном подручју, до сада нису наплаћиване. Такође је дата сагласност и на  Одлуку Надзорног одбора ЈП „Бели извор“ о утврђивању цена комуналних производа и услуга, која предвиђа увећање цена комуналних услуга у 2015. години за 4,2 % , у складу са пројектованом стопом инфлације у текућој години. Наведеним ценовником увећавају се цене воде и канализације, изношења и депоновања смећа и цене обавезних и посебних погребних услуга, са циљем да се предложеним увеђањем цене приближе стварним ценама коштања производа и услуга комуналних делатности, јер постојеће цене нису мењане од 2013. године. Веће је упознато и са Информацијом Општинског јавног правобранилаштва о непокретностима-становима који су уписани као јавна својина општине Врњачка Бања или је код надлежног органа у току поступак њиховог уписа. Ова информација иницирана је на седници Скупштине општине Врњачка Бања, одржаној 29.4.2015. године.

vece vanredno
На ванредној седници, чланови Већа упознати су са  Информацијом по поднеску ЈП „Бели извор“ у вези олимпијског базена и ски лифта на Гочу, Информацијом о службеним просторијама које користи Добровољно ватрогасно друштво Врњачка Бања, као и са Информацијом у вези усвојеног предлога за допуну дневног реда Скупштине општине Врњачка Бања, а везано за доношење Одлуке о максималној висини цене организовања наставе у природи за ученике основних школа. У наставку је разматран Извештај о коришћењу службеног возила ради посете чланова Удружења пензионера општине Врњачка Бања Братунцу у Републици Српској, као и Решење о давању претходне сагласности Министарства пољопривреде и заштите животне средине на  предлог Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Врњачка Бања за 2015.годину. Веће је дало сагласности и на измене ценовника улазница на Олимпијском базену, на основу којих ће цена улазнице за одрасле износити 200 динара, а за децу старију од 7 година 150 динара. Након разматрање захтева ОШ „Попински борци“ за одобравање недостајућих финансијских средстава из текуће буџетске резерве, у износу од милион  динара, за реализацију пројекта инвестиционог одржавања мокрих чворова, Веће је усвојило предлог Огласа о прикупљању писмених понуда за превоз туриста фијакером за туристичко разгледање Врњачке Бање, као и Информацију у вези захтева Драгана Миленковића о финансирању екскурзије деци из друштвено осетљивих група.
Крај седнице био је резервисан за разматрање пристиглих жалби.


 

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.