ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Врњчани Владимир Влајић и Милош Терзић постали су државни прваци у боксу. Наиме, прошлог викенда у Трстенику су одржана четири финална заостала меча са Првенства Србије у Лозници, где су млади Врњчани квалитетом борби и наступом у потпуности оправдали сва очекивања, изборивши титулу првака Србије. Поводом овог великог успеха, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић примио је боксерске прваке и њиховог тренера Животу Дреновака који већ годинама успешно води БК „Гоч“. Уз честитке на постигнутом успеху, председник општине је истакао да му је посебно задовољство што је у прилици да угости ове младе људе који су остварили вансеријске резултате и тако постали одлични промотери свог спорта, своје земље и Врњачке Бање.

Bokseri

Ђуровић је рекао и да је спорт једна од важних грана у нашој општини, као и да ова локална самоуправа посвећује велику пажњу улагању у младе спортске таленте и развоју спортске инфраструктуре. „Успеси Терзића и Влајића, учешће Александра Дреновака на Олимпијским играма, као и организовање Међународног спортског такмичења  „Златна рукавица“ у Врњачкој Бањи, обавезују ову локалну самоуправу да БК „Гоч“ обезбеди квалитетније услове и адекватан простор за тренинге чланова овог клуба“. Он је, такође, изразио уверење да ће постигнути резултат бити додатни подстицај и мотив младим боксерима, а нашим државним првацима пожелео је још пуно трофеја и златних одличја у њиховим будућим домаћим и међународним такмичењима.

Bokseri1
У знак пажње, председник општине Врњачка Бања поклонио је младим спортистима ручне сатове.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.