ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Прошле недеље званично су започети радови на реализацији пројекта реконструкције Слатинског венца чија укупна вредност износи 55 милиона динара. Пројекат обухвата деоницу од Београдске улице, настављајући поред Слатине, Језера, Круне, преко моста где се спаја са новим делом Улице Јована Цвијића.

slatinski venac 1

У делу поред вртића Радост, биће асфалтиран и пут у дужини од 100 метара, који се рачва према Храму рођења пресвете Богородице. Планирана дужина путног правца који ће се асфалтирати  је око 1 km, ширина пута је 6 m, а ширина тротоара је 2 m. Овај пројекат веома је значајан за Врњачку Бању, јер ће његовом реалиизацијом већи део путне инфраструктуре у самом језгру Врњачке Бање бити потпуно уређен.

slatinski venac 2

Пројекат реализује Општина Врњачка Бања уз финасијску помоћ и подршку ЈП „Путеви Србије“.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.