ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Врњачка Бања је данас била домаћин Националној алијански за локални економски развој (НАЛЕД), који је одржао свој редовни радни састанак о плановима за 2018. Годину. Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕД-а и председник општине Врњачка Бања, а уједно и члан Извшног одбора НАЛЕД-а, Бобан Ђуровић, председавали су састанку, на ком је присуствовало око 40 чланова. НАЛЕД својим активностима доприноси у раду сузбијања сиве економије, раде на уређењу накнаде за коришћење природно лековитог фактора и активностима које дориносе развоју бољег пословног окружења општина.

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.