ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Јуче је отворен 40 Сајам туризма у Београду, који је окупио преко 1 200 излагача из 55 земаља света, и на тај начин потврдио своју значајну сајамску позицију. Врњачка Бања на свом штанду у Хали 4 Београдског сајма, припремила шаренолику лепезу понуде здравственог туризма, спортских кампова, манифестација и других дешавања који ће сви врњачки туристи имати прилике да погледају у овој години јубилеја од 150 година организованог бављења туризмом. На дану отварања, штанд Врњачке Бање су посетили министар туризма и телекомуникација, Расим Љајић, који је у разговору са председником општине Врњачка Бања, Бобаном Ђуровићем најавио нове инвестиције за Врњачку Бању, директор Коридора Србије, Зоран Бабић, Игор Ракочевић, кошаркаш, филмски уметници и пријатељи Бање. Хотелијери Врњачке Бање су такође представили своје понуде, са свим пратећим велнес и спа програмима, због којих ће Врњачка Бања и ове године бити најпосећенија туристичка дестинација код домаћих туриста.

predsednik i Ljajic

 

 2 copy copy copy copy copy copy

 

1 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

3 copy copy copy copy copy

 

rakocevic

150 godina

 

zoran

 

 

 

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.