ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Нови Аутопревоз је добило лиценцу број један, коју ће до краја ове године морати да имају све аутобуске станице у Србији. Ово предузеће које је после лоше приватизације било угашено, пре три године је регистровано као Нови Аутопревоз, захваљујући активностима локлане власти и подршку Владе РС. Да је ово био прави потез, сведоче и подаци предузећа да је приход у односу на прошлу годину увећан за око 13 милиона динара. Детаљније погледајте у прилогу РТС

BUS

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.