ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Ове године Деда Мраз је дошао прво у Врњачку Бању и то 30.децембра на главној врњачкој Променади, дружио се са најмлађима, а свима који су били добри током године добили су и поклончиће. Четвородневни програм започео је тачно у подне 30. децембра, на тераси хотела „Zepter“ где су се најмлађи дружили, играли и сликали са Деда Мразом, а они старији, од 14 часова, уживали су уз музику групе The Boneshakers. Последњег дана одлазеће године програм је започео од раних јутарњих часова са квалитетним доручком, куваним гулашем од дивљачи, који су за многобројне присутне припремили чланови Ловачког удружења „Војвода Луне“. Од поднева, најмлађи који нису били у прилици да се испричају са Деда Мразом, имали су прилику и 31.12, а од 14 часова наступила је рок група Locomotion. Почетак 2018. године почео је разиграним наступом фолклорне групе „Врњачки вез“, а програм је тог дана окончан наступом рок групе Хад. Временски услови су приморали, другог дана Нове године, чланове хора „Абрашевић“, предвођене професором Милутином Предолцем, да свој традиционални новогодишњи концерт уместо на тераси хотела „Zepter“ одрже испред врњачког Биоскопа. То није спречило присутне да топло поздраве наступ хора „Абрашевић“, а у једном тренутку је неколико парова и заплесало. Сви малишани који нису били присутни током празника, обавештавамо да је испред хотела „Zepter“ постављено и клизалиште на ком могу уживати у чаролијама иако још увек нема снега.

Deda Mraz okruzen najmladima

folklorna grupa Vrnacki vez

 

Hor Abrasevic ispred Bioskopa

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.