ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У петак, 5. јануара, одржан је традиционални „Божићни концерт“ хора „Абрашевић“ и етно групе „Руно“. Божићни концерт већ традиционално, изазвао је доста интересовања, а на почетку се присутнима испред хора „Абрашевић“ обратио Ванчо Рунтенски који се осврнуо на активности хора у прошлој години и поделио захвалнице установама, фирмама и особама које помажу њихов рад.
Наступом хора предвођеним професором Милутином Мићом Предолцем и пажљиво одабраним избором песама, испунио је читаву салу духовним и божићним расположењем. Након пола сата надахнутог наступа хора „Абрашевић“ придружили су им се и чланови етно групе „Руно“ да би заједно извели песму „ Добродошао Христе“. Друга половина вечери је припала члановима етно састава „Руно“ који су се представили својим виђењем изворне етно музике са ових простора.

 runo

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.