ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

13-ог увече, Врњачка Бања ће бити домаћин, Марије Шерифовић, која ће својим песмама од 22 часа на Тргу код врабца, увеселити све врњчане и госте поводом дочека Православне Нове године. У протеклих десет година, Марија се врњачкој публици представила два пута, укључујући Радијски фестивал пре девет година, и прошлогодишњи концерт. Ове године, Врњачка Бања обележава јубилеј од 150 година организованог туризма, тим поводом општина Врњачка Бања и Туристичка организација припремили су многа изненађења за све врњчане и госте краљице континенталног туризма.

marija Serifovic 660x388

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.