ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На традиционалном новогодишњем коктелу привредника, који организује Председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, присуствовало је преко 150 локалних и националних представника компанија и предузећа. Председник општине се након одгледаног промо филма, о оствареним инвестиционим улагањима у Бању у текућој години, захвалио привредницима на успешној сарадњи током 2017. године. „Задовољство ми је што смо се окупили у оволиком броју и што су нам се на путу унапређења и развоја Врњачке Бање, придружили и водећи привредници Републике. Изградњом нових хотела, започето је ново поглавље врњачке историје. У наредном периоду са постојећим и новим инвеститорима значајно ћемо радити на развоју привреде и осавремењавању наше Бање. Најзначајније је свакако и отварање нових радних места са различитим степеном квалификација. Локална самоуправа је партнер и подршка свима, који желе да заједно радимо на унапређењу Врњачке Бање а све у циљу подизања стандарда, квалитета и услуга,“ истакао је Председник у обраћању. Ове године, Општина Врњачка Бања имала је изузетну подршку и разумевање Владе Републике Србије, која ће се на обострано задовољство наставити и у наредном периоду. 2018 је и година јубилеја у којој ћемо прославити 150 година организованог бављења туризмом. У сусрет јубилеју богатији смо за пет нових хотела са четири и пет звездица, од којих ће неки бити јединствени у региону. Подршку у раду и сумирању годишњих резултата на новогодишњем коктелу, осим привредника дао је потпредседник Скупштине Републике Србије, Игор Бечић.

privrednici

privrednici 2

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.