ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Национална служба за запошљавање из Краљева одржала је редовну годишњу конференцију за новинаре у Великој сали СО Врњачка Бања  на којој су представљени резултати рада и сарадња са партнерима на локалном тржишту рада. Конференцији су присуствовали представници локалне самоуправе, Центра за социјални рад, Канцеларије за младе, Савез самосталних синдиката, Удружења особа са инвалидитетом, Удружење Рома, представници школа Врњачке Бање.

nsz

Циљ овог традиционалног окупљања је представљање резултата рада уз осврт на 2017. годину када је реч о запошљавању, као и разматрању могућности да се унапреде и сарадња и резултати.
У име Општине Врњачка Бања присутнима се обратио Иван Џатић, заменик председника Општине.
– Ово је постала традиција да на крају године одржимо састанак и сведемо рачуне да видимо шта смо радили у текућој години и планове за наредну годину. Што се тиче локалне самоуправе Врњачка Бања, у 2017. години спроводили смо програме који су за последицу требали да имају смањење стопе незапослености у општини Врњачка Бања, и мислим да смо у томе и успели. Можда и најбитнији показатељ је тај да је 2012. године број незапослених лица у Врњачкој Бањи био је 3567 , а на данашњи дан је 3183 лица. Око 450 особа је запослено, што значи да су мере које су предузете дале резултате.

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.