ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Свечана додела сертификата поводом завршетка шестомесечног Програма за стручно оспособљавање младих, заказана је за 28.12.2017. године у 14 часова и 30 минута у Великој сали општине Врњачка Бања. Кроз овај едукативни Програм, прошло је 70 -оро младих којима ће са лиценцираним сертификатима омогућити бржи долазак до посла. Реализација пројекта омогућава младима могућност и самозапошљавања али и успешност у пословању и примени новостечених знања како у приватном сектору, тако и кроз покретања сопственог бизниса. Пројектом су биле обухваћене обуке за рачуновођу, стране језике, козметичаре, фризере и основе информатичког знања.
Пројекат је финансиран у сарадњи Министарства омладине и спорта у износу од два милиона динара и општине Врњачка Бања у износу од 500 000 динара.

dodela sertifikata 750x410


Свечаној додели сертификата присуствоваће:
- Заменик председника општине Иван Џатић
- Представници Канцеларије за младе
- Директор Академије Оxford Никола Јовановић
- Директорка Агенције за образовање Англијан Јелена Рајић
- Национална служба за запошљавање Даница Гочанин

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.