ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић и директор фирме Рамарк, Радован Марковић потписали су данас Уговор о реконструкцији зграде Дома здравља "Др Никола Џамић".

20171208 124226

Реконструкција, коју изводи конзорцијум фирми Рамарк, Ортел и Интерклима обухвата извођење радова на енергетској санацији зграде са пратећим радовима за комплетирање фасаде објекта. замену свих постојећих врата и прозора, као и замену спољашњих венецијанера ролетном са алуминијумским ламелама. Пројектом је предвиђена и санација и финална обрада степеништа и рампи, кречење и замена плафона у ходницима и санитарним чворовима, као и замена постојећих водоводних и канализационих цеви, зидних и подних плочица и демонтажа и монтажа нове санитарне опреме.
У оквиру машинског дела који се односи на замену система грејања, предвиђена је уградња термостатских вентила, хидрауличко балансирање мреже система ценралног грејања и испирање мреже, израда соларног система за загревање санитарне топле воде, као и уградња нове аутоматике и израда система за праћење, контролу и управљање системом централног грејања. Уговор је вредан милион евра, а средства су обезбеђена преко Канцеларије за управљање јавним улагањима.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.