ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Уз подршку локалне самоуправе, у ОШ „Младост“ Врњци побољшани су услови рада – набављена су нова наставна средства, обновљена је фасада, реконструисана и омалтерисана је стара школа и постављена је ограда. И овога пута уз пуну подршку и велику помоћ локалне самоуправе, ОШ „Младост“ су одобрена финансијска средства од Министарства привреде. Реч је о пројекту „Градимо заједно“ за који је школи дато скоро 22 милиона динара.

StaraSkola3 copy

По речима Игора Дрманца, директора школе, локална самоуправа је у име школе“ Младост“ Врњци конкурисала код Министарства привреде у оквиру пројекта „Градимо заједно“. У питању су три пројекта : завршетак спортске сале у Врњцима, реконструкција санитарних чворова и замена столарије на матичној школи. Поред председника општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића, велику улогу у добијању средстава за овај пројекат имали су и људи који су учествовали на самим пројектима, попут Ђорђа Миодраговића који је био задужен за израду пројектне документације. Велику помоћ школа је добила захваљујући руководиоцу Сектора за локални економски развој општине Врњачка Бања, Јелени Богојевић, као и од Дирекције за планирање и изградњу, Бранислава Бежановића. Анекс спортске сале, предвиђен пројектом подразумева доградњу свлачионице, техничких просторија и санитарног чвора. Извођач радова је „Интерклима“ , која је изабрана од четири понуђача који су се одазвали јавном позиву од старне Министарства привреде.

 

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.