ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Програм Уједињених нација за развој (UNDP) расписао је 16. августа 2017. године Јавни позив за подршку јединицама локалне самоуправе у увођењу система енергетског менаџмента и коришћењу локално расположиве биомасе за производњу енергије. Јавни позив реализује се у оквиру пројекта „Уклањање препрека за промовисање и подршку систему енергетског менаџмента у општинама у Србији“ који UNDP реализује заједно са Министарством рударства и енергетике, а који се финансира средствима Глобалног фонда за животну средину.
Председник општине, Бобан Ђуровић, присуствоваће церемонији потписивања меморандума о разумевању између Програма Уједињених нација за развој општине, као једне од јединица локалне самоуправе које су изабране на овом јавном позиву. Свечаност потписивања меморандума о разумевању биће одржана у уторак 28. новембра 2017. са почетком у 12:00 h у згради Уједињених нација (Булевар Зорана Ђинђића 64, Нови Београд).

undp copy

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.