ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

За среду, 29.11.2017. године, са почетком у 10 часова, заказана је 12 седница СО Врњачка Бања.  На основу Пословнику о раду на седницу су позвани, одборници СО, Председник општине, заменик Председника општине, чланови Општинског већа, Секретар СО, начелник Општинске управе, Општинска Правобранитељка, помоћници Председника, руководитељка Одсека за послове органа Општине, известиоци по тачкама дневног реда и средства јавног информисања.

Дневни ред 12 седнице можете погледати овде.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.