ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У препуној балон хали, свечано је пресечена црвена врпца и на овај симболичан начин прва Балон хала, површине 600 квадрата спремна је за организовање разноврсних спортских догађаја. Својим димензијама задовољава стандарде за организовање турнира у одбојци, кошарци и тенису. Балон хала у Отроцима је инвестиција вредна око 19 милиона динара, која ће највише допринети развоју спорта међу школском децом. Председник општине, Бобан Ђуровић, на свечаном отварању, уручио је захвалнице фирмама, „Nikolić mont M“, „APR Veselinović“, „IR PETROL“, „SEENERGY TIMBER“, и предузећу „VLADEX“ за подршку и помоћ у завршетку радова на изграњи Балон хале у Отроцима.

3 copy copy copy copy

 4 copy copy copy copy

52 copy copy copy copy copy

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.