ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Гост наше библиотеке „Др Душан Радић“ у среду,15. новембра, биће  Дејан Цукић. Пре свега познат као певач и музичар, Цукић овога пута долази поводом својих превода књига о групи Пинк Флојд и Брусу Спрингстину. Овдашња продукција књига о рок музици је последњих десетак година у константом порасту, а Дејан Цукић је можда и најистакнутији преводилац истих.

cukic

Да потсетимо он је већ био гост врњачке библиотеке пре неколико година, поводом изласка књиге о групи Лед Зепелин. Било је то пријатно вече у препуној врњачкој библиотеци, испуњено  Цукићевом занимљивом и духовотом причом и готово енциклопедијским познавањем историје рокенрол музике. Овога пута повод за дружење са врњачком публиком је двоструки и врло је могуће да ће се поновити ситуација од пре пар година када су сви заинтересовани једва стали у нашу Библиотеку.
Дружење са Дејаном Цукићем је  и наставак циклуса „Рок и књижевност“ започетог гостовањима Петра Пеце Поповића и Петра Јањатовића.

dejan

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.