ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Да је пријатељство велико између Врњачке Бање и Кипра, доказао је емотивни сусрет  у хотелу „Соларис ресорт“, када је Њ.Е. амбасадор Кипра у Србији, Константинос Елијадес,  уручио поклоне  у знак захвалности представницама Врњачке Бање које  су на најбољи начин представиле Републику Кипар на манифестацији „Србија у ритму Европе“
Поклони, који  су стигли дипломатском поштом, а специјално  израђени по идеји Њ.Е., са угравираним именима учесница, одушевили су младе врњчанке. Иако нису однеле победу на такмичењу, овај гест је значио и више. Врњачку Бању су на такмичењу „Србија у ритму Европе“ представљале Марија Стаменковић, Милица Ћирић, Ања Свилановић, Катарина Богићевић, Теодора Стаменковић и Ивона Ивановић.

20171103 132245

 

ritam evrope 4


Пре уручења поклона, присутни су имали прилике, да још једном уживају у наступу врњачког тима на такмичењу „Србија у ритму Европе“, које је ове године одржано у Сомбору.
Предаји поклона су осим амбасадора Кипра присуствовали и помоћник председника општине општине Врњачке Бање Милутин Думановић, руководство удружења „Србија у ритму Европе“, Игор Карадаревић, извршни директор програма, Давид Макевић, директор Канцеларија за конекцију са амбасадама у Србији, Срђан Удовичић, координатор тима Врњачка Бања за „Србија у ритму Европе“, Нина Стаменић менаџерка хотела „Соларис“, који се још једном показао као велики пријатељ тима Врњачке Бање и Србије у ритму Европе.

20171103 130653

20171103 132425

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.