ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У петак 27.10.2017. године, у 11,30 часова, представници Фонда Б92 и Комерцијалне банке заједно са представницима Женског центра „Милица“ званично ће предати на коришћење Дому здравља „Др Никола Џамић“ ултразвучни апарат који ће користити грађани и гости Врњачке Бање. Апарат поседује три сонде: вагиналну, линеарну(за преглед дојке) и сонду за мека ткива. После предаје апарата планиран је обилазак Дневног центра за помоћ и подршку оболелима од рака Женског центра „Милица“, где су чланице припремиле пригодне поклоне. Акцији прикупљања средстава за набавку ултразвучног апарата, коју је покренуо ЗЦ „Милица“, придружили су се мали привредници, установе, удружења, ђаци, рок музичари, грађани и грађанке Врњачке Бање и околине, као и наши људи из Канаде. Сакупљена је половина новца, док је другу половину Женски центар „Милица“ обезбедио анимирањем Фонда Б92 који је заједно са Комерцијалном банком, у оквиру кампање „Заједно за бебе“, обезбедио остатак новца.
Више информација у прилогу.

MILICA 500x299

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.