ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На седници Општинског већа, са кворумом од осам чланова, након једногласног усвајања записника са претходне седнице и Дневног реда са предложеном допуном, чланови Вeћа су предложили Скупштини да усвоји неколико одлука.

11 sednica OV

Међу њима је Oдлука о покретању поступка израде Локалног плана јавног здравља Општине Врњачка Бања за период од 2017. до 2025. године. Задатак Плана је да се дефинишу циљеви који ће садржати мере и активности које ће допринети унапређењу друштвене бриге за јавно здравље у следећим областима: физичко, ментално и социјално здравље становништва, промоција здравља и превенције болести, животна средина и здравље становништва, радна околикна и здравље становништва, организација и функционисање здравственог система и поступање у кризним и ванредним ситуацијама. Према речима секретара СО, Саше Радисављевића, препорука Министарства је да се на основу квалитативних анкета што више предлога грађана унесе у конкретан План.У наставку седнице разматран је и Програм помоћи за обнову објеката, односно добара оштећених и уништених у поплавама јуна 2017. године на територији општине Врњачка Бања, као и нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о образовању Савета за здравље за територију општине где се изменама предвиђа да се три члана Савета именују из редова локалне самоуправе, један представник удружења грађана из реда пацијената, три из реда здравствених установа, један из надлежне филијале Републичког фонда за здравствено осигурање и један представник надлежног Завода за јавно здравље. Скупштина ће разматрати и Одлуку о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈП „Белимарковац“. У оквиру Извештаја о реализацији програма пословања ЈП „Нови Аутопревоз“ у 2016. години похваљен је рад директора овог Предузећа, Ивана Дуњића и констатовано је да је пуно учињено на уређењу врњачке аутобуска станице која је окречена, постављен је видео надзор и расвета на перонима. Такође је наглашено да је за првих девет месеци ове године, приход од наплате паркинг простора увећан за 22%.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.