ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Поводом обележавања 102. годишњице рада и постојања ОО Црвеног крста Врњачка Бања, заменик председника општине Врњачка Бања, Иван Џатић примиo је представнике и госте ове хуманитарне организације.

20171021 100944

Скупу организованом у кабинет присустовао је Драгослав Карић, стручни сарадник за организацију Црвеног крста Србије, представници ОО Црвеног крста и добровољни даваоци крви из Србије, Македоније, Бугарске и Румуније. На пријему је било речи o раду Црвеног крста Врњачка Бања, сарадњи и заједничким активностима ове хуманитарне организације са Општином Врњачка Бања и другим организацијама. Поздрављајући госте, Џатић је представио Врњачку Бању као туристичку дестинацију и најавио велики јубилеј Врњачке Бање - 150 година организованог бављења туризмом који ће 2018. године бити обележен бројним активностима и манифестацијама. Он је, овом приликом, похвалио ангажовање и рад секретара Слободана Дишовића и председнице ОО Црвеног крста, др Весне Малићанин који својом посвећеношћу успешно одговарају на захтеве грађана. Похвале су упућене и за неговање пријатељстава и успостављање нових видова сарадње са другим организацијама. Након пријема, гости су у Великој сали присуствовали Свечаној седници Скупштине ОО Црвеног крста Врњачка Бања.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.