ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Обавештавамо све оне који имају старе исписане новогодишње и божићне честитке да се укључе у реализацију изложбе „Новогодишње и Божићне честитке“ која је, у оквиру музејске делатности, у припреми у Замку културе, у Врњачкој Бањи. Они који желе да помогну у реализовању изложбе могу да тај материјал доставе, или лично или поштом, на адресу: Замак културе, 7. Јула 7, 36210 Врњачка Бања. Телефон је 036-612-144.
Радно време Замка је: од 7 до 21 сат сваког радног дана, суботом од 7 до 15 сати.
                                                                                                                                                                                                   Јелена Боровић – Димић
                                                                                                                                                                                                                  виши кустос

 

stara razglednica Vrnjacka banja

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.