ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Завод за заштиту споменика културе Краљево одржаће конференцију за медије у петак 20.10.2017. године, у 11 часова у Спомен-парку Попина, где су у току конзерваторско-рестаураторски радови. У току је реализација друге фазе радова, која обухвата конзерваторско-рестаураторске радове на старом споменику и радове на партерном уређењу код централног споменика. Планирано је опремање целог комплекса урбаним мобилијаром ‒ поставиће се клупе и канте за отпатке дуж целе приступне стазе и на платоу код централног споменика. У току је и реализација пројекта на обнови електроинсталација у Спомен-парку, који се спроводи у сарадњи са општином Врњачка Бања. Радови се изводе средствима из буџета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Републике Србије, Сектор за борачко-инвалидску заштиту, а под надзором стручњака Завода за заштиту споменика културе Краљево. 

popina

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.