ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Општином Врњачка Бања организује интерактивни саобраћајно-образовни час “Пажљивко” за ученике првог разреда основних школа са територије наше општине.
У сали врњачког биоскопа, у петак 20.10.2017. године, са почетком у 11,30 часова, деца ће се дружити са Пажљивком и од њега усвајати основна правила понашања у саобраћају. За све малишане, Агенција је обезбедила поклон књигу „Пажљивкова правила“ која прати ову представу за прваке и кампању.

a copy

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.