ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Mass Media International и Стручни колегијум 7. Бизнис Конференције „Туристичко тржиште Југоисточне Европе - СЕЕТ 2017” доделили су Општини Врњачка Бања награду “BRAND LEADER 2017 AWARD”.

680 full 22

Награда је додељена на основу анализе тржишта и стандардизованих критеријума који обухватају континуиран позитиван развој, висок степен тржишне препознатљивости, утицај и допринос унапређењу, популаризацији потенцијала и креирања конкуретног имиџа туристичке индустрије региона југоисточне Европе.

MIFA8325s

У име ове локалне самоуправе, награду је примио председник општине Бобан Ђуровић који је, као панелиста, у оквиру 7. Бизнис Конференције СЕЕТ 2017 упознао све присутне са потенцијалима Врњачке Бање и активностима које су Врњачку Бању учиниле симболом српске туристичке понуде и лидером у постављању нових стандарда у квалитету, професионалности, поузданости и конкурентности.

680 full 1

Циљ овогодишње конференције „СЕЕТ 2017“, која је одржана под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, је унапређење конкурентности и повећање прихода туристичких привреда у региону ЈИЕ, јачање регионалне сарадње, раст промета туриста између земаља у региону и привлачења туриста са далеких емитивних тржишта и сагледавање реалног стања туристичког тржишта са аспекта позиционирања региона као квалитетне, препознатљиве и пожељне туристичке дестинације која треба да осигура дугорочну профитабилност и одрживу конкурентност уз остварење, економских, еколошких и друштвених циљева, идентификује туристички ланац вредности, повеже све релевантне представнике индустрије туризма и подстакне креирање савремених тржишних стратегија за пласман туристичког производа на регионалном и глобалном тржишту.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.