ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У оквиру Дечије недеље која се ове године одржава под слоганом “Градимо мостове међу генерацијама – За радост сваког детета”, предшколци ПУ „Радост“ и првачићи ОШ „Попински борци“ посетили су Општину Врњачка Бања.

20171003 092204

Малишани су имали прилике да се упознају са начином на који функционише локална самоуправа, да поставе питања свом данашњем домаћину, председнику општине Бобану Ђуровићу и да искажу своје жеље како би њихова школа и место у коме живе били још бољи и садржанији. Честитајући Дечију недељу, председник Ђуровић пожелео је деци пуно среће и успеха у учењу и подсетио их да буду вредни, негују другарство, поштују своје родитеље и воле и чувају место у ком живе.

20171003 112707

Дружење је протекло у лепој и пријатној атмосфери, а деца су се посебно обрадовала слаткишима и сокићима које су за њих припремили домаћини. Пријем је завршен песмом коју су извели предшколци и васпитачи, а председник је позвао најмлађе школарце да, уз помоћ својих васпитача и учитеља, на папир ставе све своје жеље, уз обећање да ће са својим сарадницима покушати да реализује многе од њих.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.