ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Под покровитељством Општине Врњачка Бања, Спортски ауто и картинг савез Србије организује, 30.09 и 01.10.2017. године, ауто трку на брдским стазама планине Гоч, за Награду Врњачке Бање 2017 која се бодује за Национални шампионат и Kуп Србије.

Церемонијални старт трке на паркингу Путник заказан је за недељу, 1.10.2017. године у 11 часова. Тркa се вози општинским путем 17, од раскрснице за базене до Сеоског туристичког газдинства „Хоризонт“ на Гочу.

brdska trka

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.