ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Десета олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба биће одржана, од 29. септембра до 3. октобра, у Врњачкој Бањи. Свечано отварање планирано је за 29.9.2017. године, у 18,00 часова, на Тргу културе (у случају кише у Хотелу „Zepter“). На Олимпијади, чији је циљ да промовише културу умешности живљења у пензији, учествоваће више од хиљаду такмичара који ће се надметати у спортским активностима, учествовати у радионицама и размењивати искуства.

17.Stafeta 1

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.