ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Општина Врњачка Бања подржала је реализацију пројекта „Дај педалу раку 2017“, који организују ЗЦ „Милица Врњачка Бања“ и експертска организација "Build Energy Team – BET", под институционалним покровитељством Владе РС, Министарства здравља, Министарства омладине и спорта и ИЈЗ „Др Милан Јовановић Батут“, 1. и 2. октобра 2017. године.
Пројекат ће бити реализован спровођењем активности бициклистичког каравана праћеног бројним догађајима од Београда преко Крагујевца, Чачка, Краљева до Врњачке Бање, уз активно учешће и Града Ужице. Дочек учесника каравана у Врњачкој Бањи организован је 1.10.2017. године, у 18 часова, на Променади.

daj pedalu


Другог дана, односно 2. октобра, са почетком у 11 часова, у Хотелу "Zepter" биће организован Округли сто на тему „ Како спречити и на време лечити карцином " који има за циљ дефинисање основа за креирање и спровођење стратегије на нивоу Србије за континуирано и перманентно едуковање о малигним болестима ради спречавања и раног утврђивања и дијагностике болести и смањења стопе оболелих са смртним исходом, као и јачање сарадње државе са удружењима пацијената ради стварања једнаких услова квалитетног лечења пацијената оболелих од карцинома дојке у свим деловима Србије.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.