ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У Врњачкој Бањи, у Спортској хали „Владе Дивац“, одржаће се 1.10.2017. год. караван „Дух младости“, у организацији и под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Овај караван се одржава у временском периоду од 16 до 20 часова, а за циљ има промовисање дуалног образовања.Овај караван је од општег јавног интереса и има за циљ да се деца школаског узраста у сарадњи и са локалним привредним сектором упознају шта дуално образовање представља и које су могућности овакве врсте образовања. Овај модел образовања отвара врата великих компанија, како би млади након школе могли да наставе и да раде.

DUH MLADOSTI 600x300

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.