ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

На данашњој  једанаестој редовној седници СО Врњачка Бања, одборници су након записника, усвојили и предложени дневни ред. Почетак седнице односио се на усвајање извештаја о остварењу прихода и расхода буџета за првих шест месеци, као и одлукама о конверзији потраживања насталих на основу јавних прихода од акционарског друштва за технолошко-металуршку обраду ад Трстеник, односно потраживања општине Врњачка Бања на основу доприноса радника које је фирма требала да уплаћује ооштини Врњачка Бања. Износ дуговања који је потребно  претворити у власнички капитал, урађен је на основу извештаја који је Влада Републике добила од Пореске управе.

20170905 134506 copy

Одлука о умањењу доприноса за уређење грађевинског земљишта се тичу започињање радова на локацији Дубоки поток за изградњу 20 станова за избегла и расељена лица, која се финансирају од средстава ЕУ. На основу Одлуке о максималном броју запослених у јавном сектору за 2017. годину је предвиђено 538 запослених на неодређено време, што је за 70 лица мање него утврђеном квотом за прошлу годину. Рок за спровођење рационализацији по утврђеним квотама Владе РС је јун 2018. година. Одборници су у даљем раду усвојили и извештаје о пословању јавних предузећаа „Шуме Гоч“, „Бањско зеленило“ и „Бели Извор“. На иницијативу потпредседника Владе РС и министра унутрашњих послова, Небојше Стефановића, усвојен је предлог за давање назива улице по страдалом припаднику Жандармерије, Стевана Синђелића. Крај седнице је био резервисан за избор и именовање директора по јавном конкурсу и то: Општинске стамбене агенције – Бранислав Бежановић, ЈП “Борјак“ – Стеван Драшковић и ЈП „Шума Гоч“ – Ивица Лазаревић. Одборници су констатовали и оставку ВД директорке Народне библиотеке, на чије место је именован Дејан Лучић, такође избор спроведен по јавном конкурсу.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.