ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Данас је на територији општине Врњачка Бања, 210 првака по први пут село у школске клупе и започело један од најважнијих животних путева, на ком ће осим учења и сазревања, склапати и прва другарства. Како би се родитељима, олакшала припрема првака и куповина школског прибора, локална самоуправа је донела одлуку о субвенционисању трошкова опремања деце за полазак у први разред са по 4000 динара. За ову намену руководство општине Врњачка Бања је издвојило око милион динара у локалном буџету. На овај начин, општина жели да растерити родитеље, како би безбрижније са својом децом започпели прве школске дане. У школској 2017/2018 години је за 25-оро деце мање у односу на предходну годину, што је за једно одељење мање деце.

sneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.