ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Поводом 11 година постојања и рада УРДОУР (Удружење родитеља деце ометених у развоју), је у семинар сали Хотела „Соларис Ресорт“ организовао приредбу хуманитарног карактера са великим бројем учесника који су присутне подсетили да нас разлике спајају. На приредби су наступили: врњачки Хор „Абрашевић“, КУД „Озрен“ из Параћина, Дечији црквени хор, Етно ансамбл „Лазарице“, предшколска група при ОШ „Бане Миленковић“ Ново Село, коју воде Јасмина Алексић и Слободан Антић, Хор „Бошко Југовић“ из Трстеника.

urdour


Чланови УРДОУР-а имали су хорско извођење са хористкињом Бранкицом Мутавџић и учитељем веронауке Дејаном Ђорђевићем, као и две кореографије. Сви учесници награђени су бурним аплаузима, а посебно домаћини, чланови УРДОУР-а. Други део програма отворен је интерпретацијом руске песме „Подмосковске вечери“ у извођењу Катарине Радаковић, ученице ОШ „Попински борци“. Уследио је ревијални део модних хаљина, врњачке дизајнерке Наташе Жупац из Модног студија „Cocquette“. Сценским наступом дочарана је Бања кроз историјско време са виђеним и утицајним јавним личностима које су допринеле афирмацији Врњачке Бање. У завршном делу програма додељене су захвалнице свим учесницима као и представницима установа у знак захвалности на успешној сарадњи и неговању филантропских вредности: локалној самоуправи Општине Врњачка Бања, коју је у име Општине примио, помоћник председника општине, Душан Стевановић, Центру за социјални рад, Културном центру, Специјалној болници „Меркур“ и управи Хотела „Соларис Ресорт“ која је и омогућила одржавање манифестације у њиховом простору.

urdour 2

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.