ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Ново Село ће 15. и 16. септембра бити домаћин Петог такмичења орача под називом „Прва бразда“.
Организатори такмичења су општина Врњачка Бања, Комисија за пољопривреду и село, Месна заједница Ново Село, Удружење грађана „Новоселац“.

aa
Програм такмичења „Прва бразда“


Први такмичарски дан, 15. септембар:
отварање Ликовне колоније „Слике са села“, изложба пољопривредне механизације, домаће радиности и старих заната, „Орачко посело“ – наступи фолклорних група, првенство у надвлачењу конопца и клипка, народно весеље.
Други такмичарски дан, 16. септембар:
печење бика на ражњу, изложба слика,испити, свечано отварање манифестације, дефиле такмичара, такмичење у орању трактором, промотивно орање коњском запрегом, стручно предавање, проглашење победника.
Пријаве и информације о такмичењима путем тел. 062/631309 и 063/8706337, као и путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или лично 16.09.2017, до 9 сати, пре почетка теоретског испита.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.