ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У кабинету председника општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића, уприличен је пријем за Амбасадорку Израела у Србији, Алону Фишер Кам, али и успешног бизнисмена из Израела, Јосефа Жамбокија и његову супругу, Рут Жамбоки, под чијим је покровитељством у Врњачку Бању дошло на припреме 60 кошаркаша из клубова Макаби (Матања) и Хапоел (Јерусалим), чији су представници присуствовали састанку, као и представници уметничког удружења Јенеј-арт.

20170827 132145 copy


Председник, Бобан Ђуровић, госте је упознао са историјом Врњачке Бање, као и њеним туристичким садржајима, лековитим својствима, природним амбијентом и привредним потенцијалима, . Амбасадорка, Алона Фишер Кам, навела је да до сада није била у Врњачкој Бањи и да су први утисци више него позитивни. На састанку је било речи о могућностима унапређења сарадње у доласку већег броја спортских екипа из Израела, на припреме у Врњачку Бању. Након састанка амбасадорка је у пратњи помоћника председника општине Врњачка Бања, Милутина Думановића и одборника у СО Врњачка Бања, Срђана Удовичића, прошетала Врњачком Бањом, обишла минералне изворе, најзнаменитије културно-историјске објекте, као и неке од привредних субјеката Врњачке општине.
                                                                                                                                                                                                                                   С.У

 

20170827 141219

007 copy

20170827 150404

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.