ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Најстарија културна манифестација у Врњачкој Бањи - 41. Фестивал филмског сценарија почиње  13. августа на Летњој позорници “Данило Бата Стојковић”.

41 ffs

Током пет фестивалских дана публика ће, у званичном програму, имати прилику да види петнаест нових филмских остварења, која ће се такмичити за награде Фестивала филмског сценарија.
На отварању ће бити приказан филм „Зона Замфирова 2“ Југа Радивојевића, у присуству екипе филма и многобројних гостију фестивала, међу којима ће бити и доајени српске кинематографије: Марко Николић, Ирфан Менсур, Горан Марковић, Бранислав Лечић и многи други.
Уметнички директор овогодишњег фестивала је глумац Марко Живић, док трочлани жири који ће одлучивати о наградама фестивала чине Фети Даутовић, Милан Јелић и Стеван Филиповић.
Током пет фестивалских дана публика ће моћи да погледа „Реквијем за госпођу Ј.“ Бојана Вулетића, „Ветар“ Тамаре Дракулић, „Име: Добрица, презиме непознато“ Срђе Пенезића, „Стадо“ Николе Која, „Santa Maria della Salute“ Здравка Шотре, „Повратак“ Предрага Јакшића, „Јесен самураја“ Данила Бећковића, „Afterparty“ Луке Бурсаћа, „Наши очеви, мајке и њихова деца“ Сање Савић, „Козје уши“ Марка Костића, „Слепи путник на броду лудака“ Горана Марковића, „Игла испод прага“ Ивана Мариновића и „Бисер Бојане“ Милана Караџића.
Доделом награда и филмом Емира Кустурице „На млечном путу“, који се приказује ван конкуренције у недељу, 17. августа, затвара се овогодишњи 41. Фестивал филмског сценарија.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.