ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Дан након свечане седнице општине Врњачка  Бања, у Великој сали, уприличен је пријем за делегације братских општина, које су у разговорима са Председником општине Врњачка Бања, Бобаном Ђуровићем, представили своје пројекте и функционисање локалних самоуправа. На састанку је било речи и о успостављању прекограничне сарадње, имајући у виду да општине које су у ЕУ, користе њихове фондове, као што је Брезнички хум. На пријему су били представници општине Жабљак, Карпош, Звечан, Брезнички хум и Шмартно об Паки.

20170715 193403

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.