ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У ново отвореном хотелу „Цептер“, на обележавање свечане седнице Дана општине, окупили су се бројни пријатељи и сарадници општине Врњачка Бања. У обраћању Председник СО, Иван Радовић, захвалио је нагрaђенима што дају пример и лични допринос у пословању и промоцији свог места.

FB1 0496 copy

За годину јубилеја која је пред нама, Председник општине, најављује отварање више хотела за пет звездица, нове туристичке и спортске садржаје и инвестиционо улагње у планину Гоч и жичару која ће повезати Гоч и Врњачку Бању. Награђени за Дан општине су: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, СБ „Меркур“, Црвени Крст Врњачка Бања, УТШ са Домом ученика, ПУ „Радост“, Стефану Ћирићу, Томиславу Ћирићу, Мирославу Топаловићу, Дијани Пушкар, Слободану Дишовићу, Милану Миодраговићу, Драгиши Тлачинцу, предузећу „Цветекс“, ФК „Гоч“, учесницима „Србија у ритму Европе“, Јелени Јеринић. Осим ових признања уручене су и новчане награде маладим који су у својој генерацији постигли најбоље резултате и то: Исидора Крагуљац, Милостива Младеновић и Урош Радуловић.

FB1 0487

“Следеће године спремамо 150 дешавања, у част исто толико година развоја Бање. Зато ће сви представници власти и институција у Србији бити у Бањи, на том јубилеју, који није само прослава туризма нашег места већ целе Србије. Имаћемо три хотела са пет звездица, са разноврсним садржајем, јер то недостаје не само Врњачкој Бањи, већ већини центара у Србији. Бања бележи највећи број ноћења, после Београда“ изјавио је председник Општине Бобан Ђуровић.

FB1 0601

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.