ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У Основној школи „Попински борци“, одељење у Пискавцу, 14. јула председник општине Бобан Ђуровић отворио је нову фискултурну салу, која је , како је истакао  мултифункционална, јер ће је користити и ђаци и спортисти који буду долазили на припреме.

hala piskavac
– План је да ова хала буде будућа „Кућа кошарке“, а млађе категорије репрезентације Србије су већ имале припреме у њој. Такође, и КК Црвена Звезда је већ користила ову халу, а у будућности ће се сва важна кошаркашка дешавања бити одржавати у овој хали. Паркет и кошеви су стандардизовани, и зато ће моћи сви да је користе – рекао је Бобан Ђуровић.


Хала „Пискавац“ је према речима председника општине четврти спортски објекат у Врњачкој Бањи који ће се користити за припреме спортиста,  а уз халу „Владе Дивац“ постајемо најкомплетнија општина која може да пружи услуге различитим спортистима.
Душан Радовић, директор  Установе Спортски центар, који ће управљати и одржавати халу „Пискавац“, истакао  је да је Врњачка Бања снажно закорачила у развијање спортског туризма.
 – Спортски центар ће наставити да управља овом халом уз техничку сарадњу са основном школом која се налази поред саме хале. Преподне ће школарци моћи да је користе за часове физичког, а у поподневним сатима ће хала бити на услузи клубовима из Бање, и репрезентативцима који буду долазили на припреме – изјавио је Радовић.

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.