ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић примио је у свом Кабинету помоћника министра просвете за инспекцијски надзор, Богољуба Лазаревића и директоре центара за стручно усавршавање Републике Србије.

20170706 131222

Теме које су том приликом биле разматране су организовање стручног усваршавања образовног кадра, организовање акредитоване  конференције за просветне раднике уз учешће Општине Врњачка Бања.
Повод наведеног пријема је дводневни скуп који организује Центар за стручно усавршавање Крушевац у Врњачкој Бањи. Овај скуп има за циљ унапређење и популаризацију стручног усавршавања просветних радника. Поред 12 директора центара за стручно усавршавање Србије, скупу присуствују и представници Центра за промоцију науке из Београда.


Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.