ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У организацији Канцеларије за Косово и Метохију, Града Краљева и Црвеног крста Штрпце деца из енклаве Сушиће посетила су Врњачку Бању.

20170703 105304

Тим поводом председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић са сарадницима угостио је ове малишане у општини. Уз речи подршке, показано интересовање за живот српског становништва у енклавама и пригодне поклоне, председник Ђуровић је, на радост и одушевљење деце из Сушића, поклонио свима бесплатно летовање у Дечијем одмаралишту у Буљарицама. Многим малишанима из најудаљенијег села у Општини Штрпце долазак на Гоч, у Краљево и Врњачку Бању, први је излазак из поменуте енклаве.

image 0 02 05 f7759bec1db7196abe329cd85542ba0b0d73344a6f292d4d933c9581b54473ce V


Након пријема, малишани су имали прилике да боље упознају Врњачку Бању и њене туристичке атракције, а да им  дан проведен у Врњачкој Бањи остане у најлепшем сећању потрудили су се, поред локалне самоуправе, јавних предузећа и установа, и Специјална болница Меркур, фирме „Цветекс“, „АБЦ“ и „Лицидер на дар“, Луна парк „Обилић“, Драгиша Армуш, Црвени крст Врњачка Бања и привредник Новак Ћировић. Свима њима дугујемо неизмерну захвалност на показаној хуманости.


 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.