ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

У кабинету председника општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића, уприличен је пријем за представнице Врњачке Бање, на управо одржаној манифестацији "Србија у ритму Европе".

a

Присутне чланице врњачког тима изнеле су своје импресије у вези овогодишњег финалног концерта одржаног у Сомбору. У своје име и име чланица које су оправдано биле одсутне, још једном су се захвалиле локалној самоуправи и председнику општине на подршци коју су имале током припрема за ово највеће дечје музичко- сценско такмичење у Србији, као и на томе што је препознат значај од стране локалне самоуправе да деца Врњачке Бање буду део ове манифестације.

b


Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, рекао је да су све чланице тима понос Врњачке Бање, коју су на "Србији у ритму Европе" достојанствено прдстављале и да је треће место велики успех, који им треба представљати подстрек да свој таленат за певање и плес наставе да негују и развијају. У опуштеном разговору договорено је да деца Врњачке Бање буду део "Србије у ритму Европе" и у наредној години.

n copy

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.