ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Међународни „Мото рок фест“ по други пут заредом у Врњачкој Бањи од 30. јуна до 2. јула на паркингу аутобуске станице. Ове године, по речима организатора очекује се преко четири хиљаде бајкера из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Немачке, Македоније, Аустрије, Бугарске, Мађарске и Словачке и нешто преко десет хиљада посетилаца. На овогодишњем „Мото рок фесту“ наступиће групе Рибља чорба, Кербер, Веселе 80, Браћа Далтон, Епилог и др. „Ове године, осим дефиле по граду, бајкерских игара, организован је и бајкерски камп са доста новина. Мото рок фест није искључиво за заљубљенике у моторе, већ за све људе који уживају у добром звуку рока, добром и „фином“ звуку мотора и подизању адреналина, која ствара добар осећај слободе и независности. Знање о моторима је, је најважније због тога што је оно начин да возач себе не доводи у опасност. Осим предзнања, важна је и опрема, па су кацига, рукавице и јакна обавезни елементи бајкера“, истакао је Саша Нововић из МК „Спартанци“. И ове године организатори су МК „Спартанци“, ТО Врњачка Бања и општине Врњачка Бања.

riblja

 

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.