ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Група деце из енклаве Сушићи са Косова и Метохије, посетиће у понедељак 3.јула Врњачку Бању и тим поводом органзован им је пријем код Председника општине у Великој Сали са почетком у 10 часова. Након пријема, деци ће бити организован обилазак туристичких атракција и знаменитости Врњачке Бање.
Двадесетосморо деце, различитих узраста, борави већ неколико дана на краљевачкој страни Гоча и организован им је обилазак оближњих места и знаменитости.

 

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.