ПОЧЕТНА

О нама

Документа

е-Услуге

Актуелности

Привреда

Контакт

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Вести
VB   Општина Врњачка Бања
званична презентација

Oпштине Врњачка Бања је једна од Пројекта Агро-бизнис инкубатор – који за циљ има смањење незапослености младих. Обуке су одржане од стране Агенције за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа из Краљева. Укупан број корисника који је прошао обуке је 150 младих особа И који су стекли основна знања о свему што је потребно за покретање и вођење бизниса, као и како да своју пословну идеју претворе у бизнис (пословни) план. Носилац пројекта је Центар за децу и омладину из Врњачке Бање, а партнери на пројекту су били: Пољопривредни факултет Универзитета у Београду, Агрономски факултет у Чачку, Фонд за унапређење пољопривреде и рурални развој општине Врњачка Бања и Канцеларија за младе Нови Пазар.


Овај пројекат је подржан од Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији.
Пројекат ће достићи циљ тако што ће младима који планирају да започну свој бизнис:
•    обезбедити практичне вештине за израду бизнис плана и доступност иновацијама у пољопривреди
•    обезбедити директне контакте са бизнис сектором
•    обезбедити најбоља међународна искуства о агро-бизнис инкубаторима
•    обезбедити студентима едукацију о реалном сектору, практична искуства и како да добију финансијску подршку за реалиацију њихове бизнис идеје.
Пројектне активности су се реализовале у две фазе.
Прва фаза је обухватала
•    за почетнике у пословању (израда бизнис планова,регистрација и вођење фирме, о бизнис инкубаторима и њиховом значају за почетнике у пословању)
•    о иновацијама у пољопривреди на различите теме

2 copy copy copy
А току друге  фазе је Формиран и Агро бизнис инкубатора.
Планирано је да се инкубатори за подршку старт уп-ова у пољопривреди формирају у оквиру просторија пројектних партнера, т.ј. пољопривредних факултета у Земуну и Чачку, у Општини Врњачка Бања и Канцеларији за младе у Новом Пазару. Сваки партнер има координатора-ментора који ће водити Агро-бизнис инкубатор и пружати консултантску помоћ младим корисницима. Сваки заинтересовани студент и млад човек ће моћи да разради своју бизнис идеју и уради бизнис план уз подршку професора ментора, као и да добије препоруку где на терену може да нађе партнера за даљу сарадњу.

1 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

Географски положај

Општина Врњачка Бања смештена је у брдовитим пределима централне Србије, око 200 km југозападно од Београда. Територијално припада Рашком округу и граничи се са општинама Трстеник, Александровац и Градом Краљевом. Заузима површину од 239 km2 и има укупно 14 насеља. На подручју општине живи 27.332, а у самој Бањи око 16.000 становника.

Ово идилично место налази се на раскрсници важних саобраћајница и има добре друмске и железничке везе са градовима: Београд, Ниш, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Чачак, Ужице и Нови Сад. Клима је умерено-континентална са умерено топлим летима и умерено хладним зимама.